zondag 2 april 2023

Thema Kip en Ei Juf Vroni

Tijdens ons thema Kip en Ei werkten we rond het boek Wie legt het mooist ei?

In het verhaal leert Kip Florrie dat we eigenlijk allemaal gelijk zijn en dat er niemand beter of slechter is. (zij is zelf een groene kip die dacht dat ze heel wat was).

We gingen verder ook nog op zoek naar allerlei dieren die geboren worden uit een ei, en dieren die niet uit een ei worden geboren. We leerden een liedje over kipje wipje wappernoot en een versje over kloek de kip.

Onze creatieve kant kwam naar boven bij het maken van kippen uit papier. Ook de beste vouw en schilderkunsten werden naar boven gehaald.

De maxi’s werkten zeer hard aan de voorbereiding naar het eerste leerjaar: kippen teken en de onderdelen stempelen met woordkaartjes, eitjes tellen en wegen, spelen met begrippen, schrijfdans van de kussende kippen, rijmen met stoffer en de rijmkoffer, wiskundige begrippen inoefenen met gans,…..

De mini’s deden ook mee met onze schrijfdans en leerden hun eerste achtvorm maken. Zij gingen aan de slag met een aantal spelletjes: van kop tot teen, gingen logische volgorde leggen van ei tot kip, gingen spelen met aantallen en cijferbeelden op de eitjes,…

Als kers op de taart kregen we ook nog twee kippen op bezoek. 

Klik hier voor alle foto's



Geen opmerkingen:

Een reactie posten