zondag 24 april 2022

Beste ouders,

Het laatste trimester hebben we reeds ingezet. Deze periode wordt vooral voor de derde kleuterklassers een intens oefen- en herhaalmoment om alle voorbereidende oefeningen voor het eerste leerjaar onder de knie te krijgen. Ook voor de tweede kleuterklassers is dit een fijn moment om hier en daar al dingetjes op te pikken. Zij krijgen opdrachtjes om de overstap naar de derde kleuterklas voor te bereiden.

Zo werken we met ons groen lettermonstertje die de eerste letters van in het eerste leerjaar al spelenderwijs aanleert.

Stoffer komt langs met zijn rijmkoffer, we springen op onze groene grasmatjes om gehakte woordjes auditief terug samen te plakken.

We spelen allerlei spelletjes zodat de getallen tot 6 (mini's) en de getallen tot 10 (maxi's) geen geheimen meer kennen voor ons, we oefenen nog eens extra de kleuren, onze fijne motoriek....en nog zoveel meer.

Binnenkort brengen de maxi kleuters ook een bezoekje aan het eerste leerjaar zodat ze weten waar ze volgend jaar gaan terechtkomen. Op 3 mei worden de ouders dan uitgenodigd om kennis te maken met de klas en de leerkracht(en). De mini's schuiven volgend jaar door naar één van de andere derde kleuterklassen.

Zoals je kan lezen zijn wij bezige bijtjes.

Groetjes

Juf Rina.






 

 

klik hier voor meer foto's 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten