dinsdag 25 februari 2020

Project dieren: 2e kleuterklas

Eind januari vroegen we in de 2e kleuterklas waar ze de volgende weken graag rond zouden werken: iedereen mocht ideetjes geven. Na een stemronde werd uiteindelijk het project "dieren" gekozen.


De kleuters brachten allerlei (knuffel)dieren mee naar school: hier beslisten we een dierenwinkel mee te maken. En de boekjes die de kinderen meebrachten, kwamen in onze vertel- en boekenhoek.
In de poppenhoek konden we ons als echte dieren verkleden en met de blokken bouwden we bijvoorbeeld een dierentuin voor onze speelgoeddieren.

Bij het begin van het project bespraken samen welke dieren we allemaal kenden en deelden deze op in groepjes, op basis van de plaats waar ze woonden: huisdieren, dieren uit de dierentuin, dieren van de boerderij, kleine diertjes uit de tuin, dieren uit de zee,... We telden allerlei dieren, speelden een lotto-spel over dieren, knutselden een slang en nog veel meer.


De volgende week lag de nadruk meer op huisdieren: zo kwam het konijn van Samuel op bezoek, keken we naar een prent over een dierenwinkel, bootsten we verschillende dieren na, legden de dieren van groot naar klein, tekenden dieren op ons tekenbord en verfden we ons lievelingsdier,...


De laatste week werkten we meer over de dierentuin: we leerden een leuk liedje over de dieren, lazen verhalen over de dieren in de dierentuin, knutselden een dierenmasker, speelden ganzenbord of met het draairad.
Op vrijdag mochten we ons als een dier verkleden: we hadden een tijger en een leeuw in de klas, een lieveheersbeestje, zachte beertjes, poesjes en nog allerlei andere dieren.


Als afsluiter zetten we ons dierenmasker op en deden we een mini-modeshow!

klik hier voor alle foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten