zondag 7 februari 2021

Project Sprookjes HK2/3 juf Rina




Beste ouders,

De voorbije weken kozen we voor het project: Sprookjes.

Om ons project af te sluiten maakten we elk een peperkoekenhuisje van Hans en Grietje dat we lekker thuis konden op smullen. Wisten jullie dat er eetbare lijm bestaat? Vraag maar eens aan je kleuter hoe we deze hebben gemaakt!


 

We leerden de getallen van 1-6 (mini’s) of 1-10 (maxi’s) benoemen, want dat moeten we nu stilletjes aan al wel kunnen in onze klas. We kregen allerlei peperkoekenhuisjes met elk een huisnummer die we dan moesten sorteren van 1 tot 6 of van 1 tot 10.

We leerden ook terugtellen, gelukkig hadden we de huisjes nog om ons te helpen want dit was voor sommige kleuters nog moeilijk.

Ondertussen hadden we in de klas ook onze zelfgemaakte sprookjesboom van de Efteling staan.

 

We moesten blaadjes inkleuren en uitknippen (mini’s) en de maxi’s moesten ook nog nerven tekenen vooraleer ze deze mochten uitknippen.

We maakten een dramahoekje met het huisje van de heks vol met lekkers, jammer genoeg was dit namaak. We konden ons verkleden in allerlei personages en zelfs voor Hans hadden we een hok met tralies voorzien. Geen paniek onze verhaaltjes eindigden altijd positief, want we leerden ook dat sprookjes verhaaltjes zijn die niet echt bestaan. 

 

Mmmmm....lekkere snoepjes,koekjes,taartjes,...






 

Ook Roodkapje was één van onze favoriete sprookjes die we dieper uitwerkten.

Waarom heb jij zo een grote mond oma ?

 

We hadden weer heel veel plezier in de verkleedhoek en in onze sprookjesklas waar ook Roodkapje leerde tellen met de koekjes voor oma. We keken in welk mandje de meeste koekjes zaten, maakten mandjes met evenveel koekjes, sorteerden de koekjes van groot naar klein en leerden ook wat eentje meer en eentje minder was.

Waar liggen de meeste koekjes van Roodkapje?

 

Om ons geheugen te trainen ging Roodkapje naar oma en ze nam mee: een koek, een peer, een jas, chocomelk,…  Amaai dit allemaal onthouden was niet zo eenvoudig!

Gelukkig kregen de mini’s prenten als geheugensteuntje.

Ook rijmen kwam aan beurt: “Wat rijmt er op koek”, vroeg Roodkapje. De slimme wolf antwoordde “boek”.

Maar er gebeurde ook iets ergs! Op een dag kwamen we in de klas en zagen we dat alle prenten van ons verhaal waren weggewaaid. Had de sprookjesdraak, die we als groepswerk hadden geknutseld, dit gedaan? 

Opgepast voor de knutseldraak.

 

Neen, het was de wind geweest omdat onze vensters door corona op kantelstand blijven staan. Gelukkig maar want draken spuwen vuur!

Zoals je kan lezen hebben we veel beleefd en geleerd tijdens dit project.

Willen jullie ook meegenieten kijk dan alvast naar de volgende foto’s.

Knibbel knabbel knuisje wie knabbelt er aan mijn huisje....?


klik hier om de foto's van het ganse project te bekijken


Groetjes juf Rina & Annelies.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten