donderdag 4 februari 2021

Project Ruimte Juf Lut

De voorbije weken hebben we rond het project de ruimte gewerkt. De kleuters stelden veel vragen over dit onderwerp. Hoe kom je daar? Kun je daar wonen? Is er leven op andere planeten? Hoe ziet het heelal eruit? Tijdens deze vier weken gingen we op zoek naar antwoorden. Ik wou de kinderen laten inzien dat er meer is dan het leven dat zij kennen. 

We leerden over de aarde, zon, maan en sterren. Hoe ziet een astronaut eruit en welke kledij draagt hij? Wat zie je als je met een raket naar de ruimte reist? De kleuters leerden al snel dat ons zonnestelsel acht planeten telt. De klas werd omgetoverd tot een groot ruimtestation met raket zodat de leerlingen zich optimaal konden inleven. 

Er werd een donkere kamer ingericht waar de kinderen met een zaklantaarn naar de sterren en planeten konden kijken. Dit vonden ze heel spannend. 

Verder zijn we creatief bezig geweest:

  • aarde gemaakt met papier-maché

  • raketten gemaakt van een plastieken fles

  • met ecoline planeten gemaakt

  • ondersteboven tekenen zoals in de ruimte 

Met behulp van een stappenplan konden de kleuters raketten bouwen en in een rekenhoek leerden we terugtellen van 10 tot 0. De verschillende woorden werden aangeleerd via taalspelletjes. Vooral de letter M werd in de belangstelling gezet. Verder speelden we een planetenspel met hoepels, zongen we versjes en liedjes en vertelden we verhalen over de ruimte en astronauten. 

We hebben hard gewerkt, veel geleerd en veel plezier gemaakt. Het is ons zelfs gelukt om een raket af te schieten! Dit moest natuurlijk gevierd worden met een raketijsje. 

foto's Project Ruimte




Geen opmerkingen:

Een reactie posten