zaterdag 5 november 2022

Project: Djordjo de draak (gezonde voeding) Juf Rina

Hallo,

De voorbije weken zijn we druk in de weer geweest met ons eerste project: Voeding.
Op een dag lag er een grote draak in onze praathoek. Het was Djordjo. Hij kwam toe met heel veel buikpijn en was heel erg ziek omdat hij zeer ongezond at.Hij kon niet meer vliegen en wanneer hij vuur spuwde werd alles heel warm en ontstond er brandgevaar.
Gelukkig maakten de kleuters een fruit- en groentewinkel zodat we in het drakenrestaurant lekkere dingen konden koken zodat ons draakje snel weer beter zou zijn en vooral zou leren wat gezonde voeding was. De andere draakjes die in onze drakenboom woonden hebben hem daar zeker mee geholpen. En wij natuurlijk ook ;)


















Joepie na een tijdje is het ons gelukt! Djordjo onze draak met buikpijn kan weer heel hoog vliegen en vuur spuwen. Gelukkig heeft hij goed naar onze raad geluisterd en heeft hij gezond leren eten en drinken en beseft hij ook dat hij lekker moet bewegen om fit te blijven. We leerden hem ook het verschil tussen zoet, zout, zuur en bitter. Amaai wat een gekke gezichten zagen we als we allemaal van de citroen proefden. 


We speelden samen met de draak nog enkele wiskundige spelletjes want Djordjo wilde ook zijn getalletjes leren. Met de klei boetseerden we allerlei hapjes voor op ons bord en met de magneetjes maakten we allerlei fruitdrankjes met het juiste aantal vruchten in elk glas. Kortom veel te veel om op te noemen.
Als afsluiter maakten de kleuters nog lekkere fruitbrochette die opgesmuld werden tijdens ons afsluitmoment "Hapje tapje". Bedankt aan iedereen om te komen proeven van al dat lekkers.




Nu dat Djordjo weer fit en gezond is vliegt hij de komende week naar het sprookjesbos om zijn vrienden Roodkapje, De wolf en de zeven geitjes, Sneeuwitje enz..te vertellen wat onze kleuters hem allemaal geleerd hebben i.v.m. gezonde voeding. Omdat deze tocht wel eventjes duurt houden we op onze school een themaloze week. Dit wil zeggen dat we voor de maxi's de koala testen afnemen en dat we voor de rest ons focussen op observaties en inzetten op schoolse vaardigheden. (er zal dus heel wat aan bod komen maar niet met een vast thema)
Vriendelijke groeten,
juf Rina
 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten